Втрати країн Євросоюзу від ліквідації Шенгенської зони складуть 1,4 трлн євро

vtraty-eu

Втрати країн Євросоюзу від ліквідації Шенгенської зони складуть 1,4 трлн євро.

Лише в Німеччині втрати від ліквідації Шенгенської зони можуть скласти до 235 млрд євро.

Відмова від Шенгенської зони і тривале повернення до прикордонного контролю всередині Європейського союзу призведуть до сильного підриву економічного зростання у всій Європі, свідчать результати дослідження консалтингової фірми.

Тільки в Німеччині втрати можуть скласти від 77 млрд євро до 235 млрд євро.

“Якщо всередині Європи знову опустяться шлагбауми, то і без того слабке економічне зростання в регіоні опиниться під ще більш потужним тиском. У кінцевому рахунку, розплачуватися будуть всі”, – вважає голова правління фонду Арт де Геус.

Він попередив, що повернення до прикордонного контролю всередині ЄС приведе до різкого збільшення витрат і цін, що негативно відіб’ється на зростанні європейської економіки. Навіть при оптимістичному сценарії, при якому вартість товарів, що імпортуються з інших європейських країн-членів Шенгенської зони, підвищаться всього на 1%, сумарні втрати ВВП в усьому Євросоюзі складуть протягом найближчого десятиліття 470 млрд євро.

При песимістичному сценарії, який передбачає зростання імпортних цін на 3%, втрати ВВП в Німеччині складуть 235 млрд євро, у Франції – 244 млрд євро, а в усьому Євросоюзі – 1,4 трлн євро.

У своїх розрахунках автори дослідження спираються на втрати в часі, викликані простоями на прикордонних КПП. Більш тривалий термін очікування означає для підприємств вищі витрати на персонал. Крім того, доведеться нарощувати запаси товарів на складах, оскільки доставку за принципом “точно в термін” гарантувати вже не вдасться, пояснюють експерти.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading