Заступник гендиректора «Укрзалізниці» Максим Бланк відхрещується від свого патрона Леоніда Юрушева

urushev

Заступник гендиректора «Укрзалізниці» Максим Бланк відхрещується від свого патрона Леоніда Юрушева.

Перший заступник генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк подав позов до Голосіївського районного суду проти журналістки Анастасії Іванцової.

Чиновник вимагає спростувати інформацію, поширену про нього у розслідуванні «Інфраструктура для олігарха Леоніда Юрушева» та відшкодувати йому сукупно понад 150 тисяч гривень: 100 тисяч моральної шкоди, 25 тисяч компенсації за проведення лінгвістичної експертизи та 30 тисяч гривень за послуги адвоката.

У матеріалі, до якого має притензії залізничник Максим Бланк, йшлося про олігарха Леоніда Юрушева, колишнього роботодавця цього чиновника, та їхній спільний бізнес.

Тривалий час Максим Бланк працював на Юрушева та й досі залишається його бізнес-партнером. Згідно з Єдиним бізнес-реєстром України, спільно з Юрушевим Бланк володіє фінансовою компанією «Аструм Капітал».

У публікації журналістка зіставила декілька фактів: призначення Максима Бланка на позицію першого заступника генерального директора «Укрзалізниці» та наступне збільшення обсягів замовлень послуг з ремонту вагонів у підприємства Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва вагонів із орбіти Леоніда Юрушева. Висновки журналістка зробила на підставі аналізу даних з офіційного Віснику державних закупівель.

Саме це зіставлення і стало предметом позову чиновника. Так, Максим Бланк вважає, що через публікацію розслідування нібито була поширена недостовірна інформація, яка принижує його честь, гідність та ділову репутацію.

У позовних вимогах Бланка третім відповідачем визначено екс-заступника міністра інфраструктури, експерта транспортної галузі Олександра Каву, якого в своєму матеріалі цитує Іванцова.

Судове засідання у справі відбудеться у четвер, 11 лютого, о 16:40 в Голосіївському районному суді Києва за адресою вул. Потєхіна, 14а, кабінет №15. Суддя у справі – Новак А.В.

Розслідування Іванцової було опубліковано в мережі 30 жовтня 2015 року. Після публікації Максим Бланк не звертався до редакції чи до журналістки Анастасії Іванцової та не вимагав спростувати або уточнити інформацію.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading