Терористи путіна намагаються уникнути відповідальності за збитий Боїнг

boing777

У «Росавіації» заявляють про недостовірність фактів, викладених 13 жовтня 2015 року в остаточному звіті Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів, яка з’ясовує причин авіакатастрофи малайзійського «Боїнга-777» над Донбасом. Про це мовиться у листі, надісланому керівникові розслідування у Нідерландах заступником голови російського відомства Олегом Сторчовим.

У листі наводиться низка «нових фактів», які «Росавіація» вимагає включити в остаточний звіт. Зокрема, говориться, що знайдений на місці катастрофи осколок не міг належати ракеті, яка збила літак. У російському відомстві вважають, що ушкодження, отримані «Боїнгом», також відрізняються від тих, які може завдати ракета сімейства 9М38, випущена з системи залпового вогню «Бук».

Також у «Росавіації» стверджують, що у звіті неправильно оцінений можливий район запуску ракети.

У доповіді Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів від 13 жовтня 2015 йдеться, що малайзійський «Боїнг» був збитий ракетою «земля-повітря» з боєголовкою 9N314M класу 9М38 із зенітно-ракетного комплексу «Бук». У звіті не вказувалося, хто саме збив літак.

8 жовтня 2015 року міжнародна група з розслідувань Bellingcat опублікувала звіт, згідно з яким літак рейсу МН17 був збитий з російського зенітно-ракетного комплексу «Бук», який перебував на південь від міста Сніжне Донецької області.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама до Куала Лумпура, був збитий 17 липня 2015 року на сході України. Всі 298 людей, що були на його обласку, загинули.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading