На кондитерській фабриці “Житомирські ласощі” продовжуються рейдерські війни

zhl-reidery

На території кондитерської фабрики “Житомирські ласощі” в ніч на 5 січня виникла сутичка між групою невідомих осіб, поліція затримала 134 учасника конфлікту.

Як повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Житомирській області, на місці події вилучено гранату, травматичні і газові пістолети, патрони і гільзи, ножі, металеві та дерев’яні кийки.

“Близько 1:00 кв в Житомирський відділ поліції надійшло повідомлення від генерального директора ВАТ “Житомирські ласощі” про те, що на території підприємства лунають постріли, група невідомих намагається проникнути в приміщення фабрики. Під час їх дій сталося зіткнення з представниками іншої сторони конфлікту”, – йдеться в повідомленні.

Поліція встановила, що близько 60 осіб прорвалися на територію фабрики і учиняли безлад.

Поліція припинила зіткнення і спроби невідомих потрапити в приміщення підприємства.

Всього на його території та поблизу затримано 134 осіб, вони доставлені до Житомирського міськвідділу поліції. Серед затриманих – жителі Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської та Харківської областей, 90% з них мають судимості або є фігурантами кримінальних проваджень.

Розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація – хуліганство.

Крім того, в 9:10 кв в поліцію надійшло анонімне повідомлення про мінування підприємства. На місці події працюють служби поліції. Триває евакуація людей з потенційно небезпечної території. Фахівці-вибухотехніки та кінологи проводять обстеження.

Як повідомлялося, протистояння за право контролю над кондитерською фабрикою в Житомирі між нинішніми і колишніми власниками загострилося ввечері 30 грудня 2015. У зв’язку з наявністю оперативної інформації про прибуття на підприємство групи невідомих осіб поліція задіяла додаткові сили, щоб уникнути силового розвитку подій.

Увечері 30 грудня акціонери ЗАТ “Житомирська ласощі” заявили про неможливість потрапити на кондфабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

Крім цього, акціонери вже почали інвентаризацію майна. Фабрика була взята під охорону Держслужби охорони і розпочав планову господарську роботу.

У той же час прес-служба юридичної особи – товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) “ЖЛ” заявила про неправомірність таких дій. Згідно з повідомленням на сайті компанії, Ігор Бойко та Юрій Лещинський є громадянами США. У ТДВ стверджують, що ЗАТ “Житомирських ласощі” належить тільки старе обладнання і “можливість випускати невідому продукцію”. Всі бренди, включаючи ТМ “Житомирських ласощі”, зареєстровані на І.Бойко. Нові бренди – Житомирської Солодощі – належать торговому дому І.Бойко.

Конфлікт між Ю.Лещинським і І.Бойко за права власності на фабрику триває з 2010 року.

Кондитерська фабрика в Житомирі заснована в 1944 році, асортимент налічує понад 250 найменувань. Загальна виробнича потужність підприємства становить 80 тис. тонн продукції на рік, на фабриці функціонує 28 виробничих ліній.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading