Яценюк і Аваков – два явні агенти Коломойського у владі, яким я бажаю безславної відставки

yacenuk-avakov-benia

Депутат від БПП Сергій Лещенко вважає, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков діють на догоду інтересам олігарха Ігоря Коломойського.

Такий висновок він робить із затягування із призначенням заступника голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника членом правління цієї компанії й затягування з подачею в міжнародний розшук колишнього глави “Укртранснафти” Олександра Лазорка.

Як пише Лещенко у мережі, він отримав від Яценюка дві запізнілі відповіді з приводу призначення “ворога Коломойського” Пасішника членом правління “Нафтогазу” – у відповідь на звернення депутата від 11 листопада й від 16 грудня.

Прем’єр попросив міністра Кабміну Ганну Онищенко розглянути звернення Лещенка.

“Я вже передбачаю відповідь Онищенко. Вона, вочевидь, напише, що статут помінявся й це тепер функція Мінекономіки, а не Кабміну. Таким спритним перекладанням папірців Яценюку вдалося заблокувати на 4 місяці невигідне Коломойському призначення”, – пише нардеп.

У свою чергу, підпорядковане Авакову бюро Інтерполу “багато місяців не подавало в Ліон документи на розшук колишнього глави правління “Укртранснафта”, наближеного до Коломойського Лазорка”, – додає Лещенко.

“І ось Лазорко подав прохання про притулок в Англії, після чого Аваков зі спокійною совістю виконаного перед Коломойським обов’язку відправив документи в Інтерпол. Тому що знав наперед: після прохання про політичний притулок ніхто в Ліоні не оголошуватиме Лазорка в розшук лінії Інтерполу”, – пише він.

“Яценюк і Аваков – два явні агенти Коломойського у владі, яким я побажаю безславної відставки в наступному році”, – додає Лещенко.

Ось оригінальне повідомлення депутата Лещенко в мережі:

Яценюк и Аваков на службе у Коломойского.

1) Только сегодня получил от Яценюка не один, а сразу два ответа по поводу затягивания вопроса с назначением зампреда “Нафтогаза” Andriy Pasishnik членом правления “Нафтогаза”. Как известно, это кадровое решение не выносится на Кабмин уже четыре месяца. При этом Пасишник – враг Коломойского.

И вот пришли два письма-резолюции от Яценюка. В первом ответе, который датирован 28 декабря, Яценюк просит министра Кабмина Онищенко рассмотреть мое обрашение от 16 декабря, где я повторно говорю, что мой запрос по поводу Пасишника тупо проигнорирован. А в ответе от 29 декабря Яценюк поручает Онищенко рассмотреть… мой первый запрос от 11 ноября.

Короче говоря, “машина времени” от лучшего ученика Азарова. Самое смешное, что я уже предвижу ответ Онищенко. Она, видимо, напишет, что устав поменялся и это теперь функция Минэкономики, а не Кабмина. Таким ловким перекладыванием бумажек Яценюку удалось заблокировать на четыре месяца невыгодное Коломойскому назначение.

2) Аналогичную историю сыграл Аваков. Подчиненное ему бюро Интерпола много месяцев не подавало в Лион документы на розыск бывшего главы правления “Укртранснафта”, приближенного к Коломойскому Лазорко.

И вот Лазорко подал прошение об убежище в Англии, после чего Аваков со спокойной совестью выполненного перед Коломойским долга отправил документы в Интерпол. Потому что знал наперед – после прошения о политическом убежище никто в Лионе не будет объявлять Лазорко в розыск линии Интерпола.

Яценюк и Аваков – два явных агента Коломойского во власти, которым я пожелаю бесславной отставки в следующем году.

Правда України


Free Domain Name with Hosting from Network Solutions®!

leave a reply:

Discover more from SELLINES

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading